Vepřový steak s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62570 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
7 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
7 g | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 472,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jednu lžíci mouky smícháme se smetanou. |
2 | Vepřovou plec nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka je osmažíme na oleji spolu se žampiony nakrájenými na plátky. |
3 | Zalijeme smetanou a dusíme 30 minut. Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. |
Poznámka
Maso podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží přelité omáčkou. Můžeme použít houby podle chuti či sezóny.