Recept

Losos s bešamelovou omáčkou a krevetkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62578

Ingredience

Vařené filety z lososa
2 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Libeček
4 ks Losos - filety
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 dl Voda pitná
Vařené krevety
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
400 g Krevety tygří - loupané
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
Bešamelová omáčka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 609kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 29 g
33% Sodík 652 mg
149% Bílkoviny 84 g

Losos s bešamelovou omáčkou a krevetkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si očištěné a omyté krevetky. Filety z lososa bez kůže omyjeme a necháme okapat. Bylinky: snítky petrželové natě, bazalky, libečku a tymiánu svážeme, omyjeme a necháme okapat.

2

Do širšího hrnce s 3dl vody a se síťkou vložíme svazek bylinek. Vodu přivedeme k varu, na bylinky položíme filety lososa. Pod poklicí vaříme v páře 1 minutu. Pak hrnec odstavíme z plotny a necháme filety lososa pod poklicí dojít 8-10 minut.

3

Mezitím, než dojde losos, v druhém hrnci přivedeme do varu 2-3 litry vody s citrónovou šťávou a solí na uvaření krevetek.

4

Než se začne vařit voda pro krevetky, uvaříme si bešamelovou omáčku: v rendlíku rozehřejeme máslo, přimícháme k němu hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Do jíšky za stálého míchání přilijeme smetanu, ochutíme solí, 2 špetkami muškátového oříšku, 2 špetkami bílého pepře a přilijeme bílé víno. Omáčku stále mícháme a pomalu vaříme 1-2 minuty.

5

Jakmile se voda v hrnci začne vařit, vložíme do ní krevetky, vaříme je 5-7 minut (podle velikosti).

6

Uvařené filety lososa vyjmeme z páry, odložíme je do předem vyhřáté mísy, osolíme podle chuti a uchováme v teple. Do teplé bešamelové omáčky vložíme uvařené scezené krevetky.

7

Na talíře položíme filety lososa, přilijeme je bešamelem s krevetkami a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: smažené hranolky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept