Pražma v solné krustě

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramPražma královská
    • 5kilogramůSůl mořská
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Sodík
491 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.
  • 2
    Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.
  • 3
    Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.
  • 4
    Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.
  • 5
    Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.