Pěna se svatojakubskými mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna se svatojakubskými mušlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62612 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Mušle svatojakubské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 137,1mg |
Draslík | 250,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pěna se svatojakubskými mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Vyloupané svatojakubské mušle smícháme v míse s tvarohem. Přidáme čerstvé žloutky, osolíme a opepříme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do směsi. |
3 | Směs potom rozdělíme do 4 zapékacích formiček. Vaříme v páře 15 minut. |
4 | Po uvaření pěnu vyklopíme z formiček a ihned podáváme. |
Poznámka
Pěnu podáváme se smetanovou omáčkou s citronem.