Višňová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6263 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Skořice celá |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
300 g | Višně |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 173,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 991,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice celá, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová polévka postup přípravy receptu:
1 | Višně odpeckujeme a uvaříme je ve vodě s kouskem skořice a částí cukru. |
2 | Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou, povaříme a rozmixujeme. Podle potřeby přisladíme. |
3 | Polévku podáváme vychlazenou. |