Recept

Křehký závin s tvarohem a jablíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62636

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
100 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
12 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na pomoučení válu
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
Náplň
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
8 ks Jablka
2 hrst Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh konzumní
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření závinů
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 956kJ
22% Sacharidy 80 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 42 mg
26% Bílkoviny 14 g

Křehký závin s tvarohem a jablíčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme do ní vejce, cukr, vlahé rozpuštěné máslo, lžíci octa, vše promícháme a za stálého míchání přidáme podle potřeby vlahé mléko. Znovu těsto promícháme a pak rukami na pomoučeném vále vypracujeme těsto. Mělo by být hladké a vláčné. Těsto zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ho chvíli odpočinout. Plech si vyložíme pečícím papírem. Troubu si zapneme na 180°C.

2

Mezitím omyjeme a osušíme jablka, nastrouháme je do mísy, pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme. Hrozinky promyjeme v sítku a necháme je odkapat. Tvaroh v misce promícháme se žloutkem, cukrem, vanilkovým cukrem a smetanou.

3

Těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát ve tvaru obdélníku o síle 5-6mm. Na obě placky rozložíme jablka, hrozinky, posypeme je mletou skořici a cukrem. Na vrstvu jablek rozetřeme tvaroh, ten posypeme vlašskými ořechy. Každé těsto zabalíme do tvaru závinu tak, že nejdříve přehneme dovnitř na náplň okraje těsta (2-3cm), pak těsto 2x přehneme přes sebe. Záviny potřeme rozšlehaným bílkem a opatrně je přeneseme na připravený plech.

4

Záviny pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 20-25 minut. Záviny krájíme a podáváme až po vychlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept