Jednoduchý recept

Makové semifreddo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62638

Ingredience

40 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
40 g Med včelí
40 g Mák mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
8% Sacharidy 27 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 47 mg
14% Bílkoviny 8 g

Makové semifreddo postup přípravy receptu:

1

Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.

2

Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.

3

Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.

4

Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept