Jednoduchý recept

Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62640

Ingredience

200 g Jahody zahradní
150 g Mascarpone
400 g Mléko zahuštěné slazené
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sušenky vanilkové Tastino Petit Beurre
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 957 kcal
Kilojoule 4 004kJ
21% Sacharidy 77 g
88% Tuky 66 g
0% Sodík 3 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.

2

Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.

3

Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.

4

Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".

5

Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.

6

A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)

7

TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept