Recept

Pistáciové mousse dortíky

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pistáciové mousse dortíky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62647

Ingredience

Pistáciový mousse
40 g Cukr krupice
300 ml Mléko plnotučné
20 g Pistácie
1 kávová lžička Pistáciová pasta
1 balení Pudinkový prášek pistáciový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Želatina
Kakaový korpus
60 g Cukr krupice
30 g Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Olej rostlinný
2 ks Vejce slepičí
Ozdoba
1 hrst Pistácie
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
11% Sacharidy 40 g
39% Tuky 30 g
2% Sodík 31 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pistáciové mousse dortíky postup přípravy receptu:

1

Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, ale nemuseli míchat hodinu, doporučuji použít potravinářskou fólii. Stačí ustřihnout trochu větší čtverec než je váš hrnec a fólii přitisknout přímo na povrch ještě teplého pudingu. Takto ho pak necháme úplně vychladnout.

2

Mezitím si připravíme kakaový korpus. V míse vyšleháme vejce s cukrem do velmi husté pěny (trvá to asi 5 minut). V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto směs po částech vsypeme do vaječné pěny a nakonec přidáme olej.

3

Potřebujeme jen velmi tenkou vrstvu, takže použijeme normální velký plech, na který těsto naneseme opravdu jen do pár milimetrů tlusté vrstvy. Pečeme na 180°C asi 10-12min.

4

Na dokončení moussu dáme do misky vychladlý puding a pistáciovou pastu a šleháme, než bude puding hladký a nadýchaný. Lžíci želatiny rozmícháme v misce s dvěma lžícemi studené vody a necháme 10minut nabobtnat.

5

Mezitím si vyšleháme smetanu na hustou šlehačku. Tu nyní postupně jemně zamícháme do pudingu.

6

Želatinu rozpustíme na mírném ohni. Nevařit! Do hrnce přidáme dvě lžíce pistáciové směsi a pořádně zamícháme. Tuto směs pak nalijeme do zbytku pistáciové směsi a pořádně promícháme.

7

Formičky naplníme pěnou téměř po okraj, posypeme par pistaciemi a přiklopíme kakaovým kolečkem. Takto hotové je vložíme alespoň na 6 hodin nebo přes noc do mrazáku. Na čokoládový ganache smícháme čokoládu a smetanu a necháme chvíli vychladit.Dortíky vyndáme z mrazáku a vyklopíme. Dortíky dozdobíme podle libosti ganachem a nasekanými pistáciemi.

Poznámka

Použijeme nesolené pistácie.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept