Recept

Široké nudle s pórkem, šunkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62650

Ingredience

3 špetka Pepř bílý
1 ks Pórek
200 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g dušená šunka výběrová 85%masa
Vařené těstoviny
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 polévková lžíce Sůl
400 g Tagliatelle
4 l Voda pitná
Široké nudle s pórkem, šunkou a sýrem
2 polévková lžíce Majoránka čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 805kJ
25% Sacharidy 89 g
62% Tuky 46 g
72% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Široké nudle s pórkem, šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 4 l vody s 1.5 lžicí soli. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní italské široké nudle (taglitelle). Vaříme je podle návodu, přibližně 11 minut. Uvařené nudle scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s kvalitním olivovým olejem.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Než se uvaří nudle, očistíme si pórek, nakrájíme ho na kolečka, plátky šunky pokrájíme na proužky dlouhé asi 3-4cm a široké 1cm. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.

3

V zapékací míse na plotně osmažíme dozlatova slaninku, přidáme k ní pórek a šunku. Za stálého míchání oboje smažíme asi 5-7 minut. Pak zapékací mísu odstavíme z plotny, vyklopíme do ní široké nudle, ochutíme je čerstvou majoránkou, podle chuti dosolíme, opepříme a promícháme.

4

V hrnečku rozšleháme vejce se smetanou a solí. Tím přelijeme široké nudle, posypeme je sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 25-35 minut do doby, až budou mít zlatou až zlatohnědou křupavou kůrku.

5

Zapečené italské široké nudle (tagliatelle) podáváme ihned. Dobrou chuť.

Poznámka

Příloha: rajčatový salát s jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept