Chutné bramboráky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutné bramboráky
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62655 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,1 kg | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
15 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 620,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 62,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chutné bramboráky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté. |
2 | V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve). |
3 | Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené. |
Poznámka
Aby bramboráky nebyly moc mastné, můžeme je hned po upečení položit na papírovou utěrku, kde se vstřebá přebytečný tuk.