Jednoduchý recept

Chutné bramboráky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62655

Ingredience

1,1 kg Brambory
1,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Majoránka
15 g Mouka polohrubá
100 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Pšeničná mouka hladká světlá
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 558kJ
6% Sacharidy 23 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 172 mg
10% Bílkoviny 6 g

Chutné bramboráky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.

2

V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve).

3

Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené.

Poznámka

Aby bramboráky nebyly moc mastné, můžeme je hned po upečení položit na papírovou utěrku, kde se vstřebá přebytečný tuk.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept