Zapékané uzené maso s kuřecím, pórkem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané uzené maso s kuřecím, pórkem a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na vytření | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Kuřecí maso | |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Paprika pálivá mletá |
4 špetka | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
Ochucené brambory | |
8 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Sůl česneková |
Ostatní ingredience | |
2 ks | Cibule lahůdková |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
220 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Uzená vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 271,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 934,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Sůl, Brambory, Kmín drcený, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový, Pepř 4 barev, Cibule lahůdková, Hořčice plnotučná, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor), Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá, Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané uzené maso s kuřecím, pórkem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si 4 zapékací keramické misky (nebo hluboké misky ze silného alobalu). Misky vytřeme olejem. Kuřecí maso z vykostěných stehen bez kůže omyjeme, osušíme, vložíme mezi potravinářskou fólii a maso naklepeme hladkou paličkou. Pak maso potřeme z každé strany olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem a pálivou paprikou. Maso odložíme stranou. |
2 | Očistíme a omyjeme lahůdkové cibule s pórkem. Oboje pokrájíme na tenké plátky. Z uzeného masa nakrájíme 4 plátky silné asi 1cm. Oloupané brambory a rajčata omyjeme a též nakrájíme na plátky silné 5-7mm. |
3 | Troubu si zapneme na 190°C. Zapékací misky budeme postupně naplňovat: na dno každé misky položíme plátky brambor, které posypeme česnekovou solí a drceným kmínem. Na brambory rozdělíme 1/2 pórku a cibule. Pak položíme plátek uzeného masa, na maso poklademe plátky rajčat, 2/2 pórku s cibulí, na ně poklademe ochucené kuřecí maso. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali sůl a hořčici. |
4 | Misky dobře zakryjeme alobalem a vložíme je do středu trouby. Pečeme 30-35 minut. Pak zvýšíme teplotu trouby na 210°C, odstraníme z povrchu misek alobal, maso v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-15 minut dozlatova. Když je sýr roztopený a zlatavý, misky s kuřetem vytáhneme z trouby a hned můžeme servírovat. |