Sýrové pavézky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové pavézky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6266 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej stolní |
1 ks | Rohlíky bílé |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrové pavézky postup přípravy receptu:
1 | Slaný rohlík nakrájíme na 1/2cm silné plátky. Namáčíme je do těstíčka jako na kapání, do kterého jsme přidali strouhaný sýr. |
2 | Plátky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatohněda. |
3 | Pavézky jsou vhodné do jemných polévek z rajčat, květáku, pórku apod. |