Recept

Barevná zeleninová paela

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62663

Ingredience

120 g Celozrnná rýže
1 ks Cibule
100 g Fazolky mražené
100 g Krab
50 g Kukuřice mražená
1 kávová lžička Kurkuma
150 g Mrkev kořen
10 ml Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 špetka Petržel - nať
100 g Pórek
2 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
20% Sacharidy 73 g
14% Tuky 11 g
73% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Barevná zeleninová paela postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a a česnek s cibulí dozlatova osmahneme. Přidáme přírodní rýži, mícháme a necháme zesklovatět.

2

Do kuřecího vývaru vmícháme šafrán nebo kurkumu a vývarem zalijeme rýži. V mírném teple necháme rýži nabobtnat asi 30 - 40 minut. Dle potřeby můžeme přidat ještě nějakou tekutinu. Mezitím očistíme, omyjeme a na malé kousky nakrájíme zeleninu. V trošce vody 3 minuty blanšírujeme fazolky. Asi 10 minut před dovařením rýže přidáme kousky mrkve a fazolí. Pórek přidáme 5 minut před dovařením rýže. Dochutíme solí a spoustou pepře.

3

Chvilku před podáváním vmícháme kukuřici a kraby.

4

Hotovou paelu servírujeme posypanou omytou a najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept