Recept

Francouzská cibulová polévka 1

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62674

Ingredience

40 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
2 ks Cibule
10 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
11% Sacharidy 40 g
26% Tuky 20 g
91% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Francouzská cibulová polévka 1 postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

2

Během vaření opečeme 2 krajíce celozrnného chleba dozlatova a rozkrájíme je na hrubé kostky.¨

3

Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Polévku dochutíme trochou soli a pepřem, naplníme dva žáruvzdorné polévkové šálky. Kostky opečeného chleba rozdělíme na poloviny a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

4

V troubě zapékáme přibližně 10 minut.

5

Servírujeme posypané petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept