Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62675 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Bramborový škrob |
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Hlíva ústřičná |
60 g | Mozzarella |
10 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Pšeničná krupice |
15 ks | Rajčata Cherry |
60 ml | Salko |
0,5 kávová lžička | Šalvěj sušená |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 269,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 504,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Mozzarella, Oregano sušené, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Rajčata Cherry, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bramborový škrob, Salko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme. |
2 | Dva litry vody dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Z těsta tvarujeme čajovou lžičkou malé noky, které vložíme do vody, která již nevaří a ponecháme je tam, dokud nevyplavou na povrch. |
3 | Česnek a cibuli nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme hlívu ústřičnou a rozdělíme ji na rovnoměrné kousky. Omytá koktejlová rajčata rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm česnek s cibulí. Přidáváme rajčata a houby a znovu krátce dusíme. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C). |
4 | Zalijeme zeleninu kondenzovaným mlékem a dochutíme kořením a pokrájenými bylinkami. |
5 | Gnocchi spolu se zeleninou dáme do pečicí formy. Navrch položíme mozzarelu pokrájenou na plátky a na středním roštu zapečeme, dokud se sýr neroztaví. |
Poznámka
Při tvarování gnocchi je vhodné namočit lžičku, kterou je tvarujeme do studené vody, těsto jde pak lépe oddělit. Recept můžeme obměňovat tím, že místo hlívy a rajčátek použijeme třeba mrkev, žlutou papriku a jarní cibuli.