Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62681 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
320 g | Brambory |
100 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Kedlubna |
1 ks | Mrkev kořen |
10 ml | Olej dýňový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
20 g | Slunečnicové semínko |
2,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 187,7mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 237,4mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kedlubna, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Olej dýňový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slunečnicové semínko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. |
2 | Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem. |
3 | Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré. |
4 | Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem. |
5 | Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky. |