Jemný šunkový řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný šunkový řízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62683 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Farmářská šunka 96% masa |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Těstíčko na obalení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Brusinky |
0,5 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Mandle pražené solené |
500 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 114,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 173,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Brusinky, Jablka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle pražené solené, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Farmářská šunka 96% masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jemný šunkový řízek postup přípravy receptu:
1 | Žampióny a omyté sušené brusinky pokrájíme na velmi drobné kousky. Oloupané pražené slané mandle nastrouháme na mlýnku. Omyté oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle. |
2 | Připravíme těstíčko na obalení: do mísy nalejeme mléko, přidáme hladkou mouku a vejce. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do těstíčka přimícháme všechny nastrouhané a pokrájené suroviny. Těstíčko dochutíme bílým pepřem a solí. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej. Dva plátky šunky silné 1-1.5cm obalíme v hustém těstíčku a osmažíme je dozlatova z každé strany. Šunkové řízky podáváme hned horké. |
Poznámka
Vhodná příloha: bramborová kaše a hlávkový salát.