Jednoduchý recept

Jemný šunkový řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62683

Ingredience

250 g Farmářská šunka 96% masa
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těstíčko na obalení
1 polévková lžíce Brusinky
0,5 ks Jablka
3 polévková lžíce Mandle pražené solené
500 ml Mléko plnotučné
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 873kJ
9% Sacharidy 31 g
60% Tuky 45 g
16% Sodík 321 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jemný šunkový řízek postup přípravy receptu:

1

Žampióny a omyté sušené brusinky pokrájíme na velmi drobné kousky. Oloupané pražené slané mandle nastrouháme na mlýnku. Omyté oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle.

2

Připravíme těstíčko na obalení: do mísy nalejeme mléko, přidáme hladkou mouku a vejce. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do těstíčka přimícháme všechny nastrouhané a pokrájené suroviny. Těstíčko dochutíme bílým pepřem a solí.

3

V pánvi rozehřejeme olej. Dva plátky šunky silné 1-1.5cm obalíme v hustém těstíčku a osmažíme je dozlatova z každé strany. Šunkové řízky podáváme hned horké.

Poznámka

Vhodná příloha: bramborová kaše a hlávkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept