Jednoduchý recept

Vepřová panenka s ovocno-smetanovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62687

Ingredience

Pyré
1 kávová lžička Bazalka sušená
0,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
1,5 kávová lžička Cukr třtinový
2 ks Hrušky
2 ks Jablka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
Restovaná panenka
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
7% Sacharidy 25 g
25% Tuky 18 g
29% Sodík 574 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřová panenka s ovocno-smetanovým pyré postup přípravy receptu:

1

Omyté hrušky a jablka přepůlíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme je na malé kostičky. Omytou a osušenou vepřovou panenku přepůlíme. Litinovou pánev řádně rozehřejeme, nalijeme do ní olej a když je správně rozehřátý, zprudka panenku orestujeme ze všech stran. Restujeme ji z každé strany přibližně po 1-2 minutách do zlatohněda. Orestovanou panenku hned osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a hned odložíme do vyhřáté mísy a udržíme ji v teple.

2

Do pánve s výpekem dáme pokrájené hrušky s jablky, pokapeme je citrónovou šťávou, přimícháme bazalku, smetanu a pod poklicí dusíme hrušky s jablky doměkka. Měkké ovoce rozmačkáme vidličkou na pyré, které dochutíme cukrem (podle sladkosti ovoce) i špetkou soli.

3

Teplou panenku nakrájíme na plátky, ozdoně je poklademe na talíře, přelijeme je z části ovocno-smetanovým pyré a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: bramborové krokety nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept