Vepřová panenka s ovocno-smetanovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s ovocno-smetanovým pyré
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pyré | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka sušená |
0,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Restovaná panenka | |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Jablka, Sůl, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Smetana 33% (šlehačka), Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s ovocno-smetanovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrušky a jablka přepůlíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme je na malé kostičky. Omytou a osušenou vepřovou panenku přepůlíme. Litinovou pánev řádně rozehřejeme, nalijeme do ní olej a když je správně rozehřátý, zprudka panenku orestujeme ze všech stran. Restujeme ji z každé strany přibližně po 1-2 minutách do zlatohněda. Orestovanou panenku hned osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a hned odložíme do vyhřáté mísy a udržíme ji v teple. |
2 | Do pánve s výpekem dáme pokrájené hrušky s jablky, pokapeme je citrónovou šťávou, přimícháme bazalku, smetanu a pod poklicí dusíme hrušky s jablky doměkka. Měkké ovoce rozmačkáme vidličkou na pyré, které dochutíme cukrem (podle sladkosti ovoce) i špetkou soli. |
3 | Teplou panenku nakrájíme na plátky, ozdoně je poklademe na talíře, přelijeme je z části ovocno-smetanovým pyré a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: bramborové krokety nebo vařená rýže.