Křenová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 627 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
5 dl | Hovězí vývar základní |
1 ks | Křen |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 81,9mg |
Draslík | 545,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 82,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Křen, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do horkého sádla vsypeme hladkou mouku, dle chuti mletý květ a připravíme si světlou jíšku. Tu pak zalijeme vývarem, rozšleháme a osolíme. |
2 | Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme zvolna asi 30 minut. |
3 | Zjemníme smetanou, ochutíme cukrem a krátce povaříme. |
4 | Na závěr přidáme na jemno nastrouhaný křen a opět krátce povaříme. |
Poznámka
Použijeme středně velký křen, množství můžeme upravit podle chuti.
Recept jsem vyzkoušela, jelikož zbožňuji křenovou omáčku a opravdu tento recept je chutný. Doporučuji všem.