Recept

Hovězí líčka na červeném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62703

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Cibule
700 g Hovězí líčka
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Petržel - nať
3 ks Rozmarýn čerstvý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
3 ks Tymián čerstvý
50 g Vepřové sádlo škvařené
200 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 469kJ
6% Sacharidy 23 g
15% Tuky 11 g
24% Sodík 475 mg
58% Bílkoviny 32 g

Hovězí líčka na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Líčka nakrájíme na větší kusy, vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme v kastrolu na sádle.

2

Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu. Vložíme maso zpět, přidáme nakrájený česnek, bobkový list, kytičku ze snítek bylinek, zalijeme vínem, vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by měla šťávu zahustit. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat do 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a nechat dodusit.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept