Jednoduchý recept

Tataráček pro manžela

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62704

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
1 ks Cibule červená
250 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tabasco
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 427kJ
24% Sacharidy 87 g
11% Tuky 8 g
52% Sodík 1 g
135% Bílkoviny 76 g

Tataráček pro manžela postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou pravou hovězí svíčkovou naškrabeme nožem do mísy. Přidáme tabasco, hořčici, balsamico, sůl, pepř a olivový olej. Směs důkladně promícháme a pomocí kulatého tvořítka (průměr 8-10cm, výška 4-5cm) na talíři vytvoříme úhledný kopeček. Lžicí do středu masa vyhloubíme jamku, do ní rozklepneme čerstvé vejce (nejlépe z domácího chovu).

2

Cibuli šalotku a malou červenou cibuli drobně pokrájíme, promícháme je a ozdobně poklademe okolo kopečku masa.

3

K tataráčku podáváme nasucho opečené krajíce chleba (topinky), které potřeme rozpůleným stroužkem česneku.

Poznámka

K dochucení tataráčku podáváme i ostrý nebo sladký kečup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept