Drůbeží masová směs na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží masová směs na čínský způsob
Drůbeží masová směs na čínský způsob
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hlíva ústřičná |
400 g | Krůtí prsa |
400 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
1 hrst | Arašídy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 85,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Worcester (worcesterská omáčka), Arašídy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drůbeží masová směs na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená krůtí a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Očištěný pórek s a 1/4 hlávky bílého zelí pokrájená na tenké proužky. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme též na proužky. |
2 | V rozehřátém woku si rozpálíme olej. Za stálého míchání orestujeme pokrájené maso, houby, restujeme vše 2 minuty, pak přímícháme pórek, zelí, oloupané burské oříšky, Směs restujeme další 2 minuty, ochutíme ji sójovou omáčkou, worcesterovou omáčkou a pepřem. Znovu vše promícháme a restujeme za další 2-4 minuty, až bude vše měkké. Čínskou masovou směs podáváme hned teplou. |
Poznámka
Příloha: dušená rýže.