Bramboráky s pikantní krůtí směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky s pikantní krůtí směsí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62706 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Bramborák |
Masová směs | |
---|---|
6 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibulka jarní |
400 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika oranžová |
3 špetka | Pepř černý celý |
2 ks | Pórek |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 514,8mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Krůtí prsa, Pepř černý celý, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bramborák nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bramboráky s pikantní krůtí směsí postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyté a osušené, nakrájíme na tenké hranolky. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Pórek a jarní cibule očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Sušená sterilovaná rajčata nakrájíme na proužky. Oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na proužky tak velké, jako maso. |
2 | V těžší rozehřáté pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme maso. Stále ho mícháme a po 1-2 minutách k němu přidáme chilli papričky. Společně restujeme další minutu. Maso s chilli odebereme z omastku, odložíme ho do předehřáté misky a na zbylý omastek dáme zpěnit pórek s paprikou a rajčaty. Zeleninu restujeme 2-3 minuty, pak k ní přidáme maso, promícháme, necháme propojit chutě a vše osolíme a posypeme pepřem. |
3 | Hotovou směs rozdělíme do středu připravených teplých bramboráků. Naplněné přehneme na polovinu a hned je podáváme. |