Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
1000 g | Hovězí líčka |
200 g | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 223,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 298,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pažitka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí líčka, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí líčka zprudka z obou stran opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem. Přidáme očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut. |
2 | Měkké maso vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do potřebné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou, lehce povařenou mrkev a přidáme nasekanou pažitku. |
Poznámka
Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.