Recept

Konfitovaná hovězí líčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62716

Ingredience

200 g Celer bulvový
1000 g Hovězí líčka
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
500 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 302 mg
58% Bílkoviny 33 g

Konfitovaná hovězí líčka postup přípravy receptu:

1

Hovězí líčka nakrájíme na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4 x 4 cm. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a napánvi na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran opečeme. Opečené maso odložíme do vyššího kastrolu. Poté k masu slijeme výpek z pánve, přidáme zbytek sádla, přilijeme hovězí vývar a tolik vína, aby bylo maso zcela ponořeno. Nahoru dáme otrhaný tymián, asi tak dvě větvičky. Vložíme do trouby předehřáté na 100 °C a necháme konfitovat cca 4 hodiny, až je maso zcela měkké.

2

Mezitím, co se maso konfituje, překrájíme očištěnou mrkev na tenká půlkolečka nebo kolečka, záleží na velikosti mrkve. Na podobně tenké kousky nakrájíme rovněž očištěný celer a na pánvi s kapkou oleje nebo sádla zeleninu orestujeme. Přidáme pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku dusíme. Výpeku po konfitování by mělo být cca 300 ml. Během přípravy se sádlo, které je převážně tvořeno vodou, spolu s ostatními tekutinami odpaří. Pokud máme tekutiny více, zredukujeme její množství na plotýnce jednoduše - vařením.

3

Kastrol vyjmeme z trouby, přemístíme na sporák, k masu přidáme podušenou zeleninu a vše ještě krátce povaříme. Šťáva by měla mít lehce nakyslou chuť, pokud je třeba, přidáme ještě trochu vína, dosolíme dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept