Recept

Sladký chléb alá brioška

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62740

Ingredience

50 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
100 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 966kJ
11% Sacharidy 39 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 108 mg
14% Bílkoviny 8 g

Sladký chléb alá brioška postup přípravy receptu:

1

Do pekárny dáme na spodek vlažné mléko, vejce, která už nejsou studená z lednice a lžičku soli. Poté nasypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Necháme umíchat těsto – těsně před koncem přidáme čokoládu – buď si koupíme již hotové čokoládové vločky, nebo tabulku čokolády nakrájíme.

2

Pečeme 30 – 40 minut.

3

Recept lze samozřejmě připravit i bez pekárny – smícháme všechny suroviny, necháme je hodinu kynout, propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout. Poté dáme do trouby na 180 °C na 30-40 minut péct.

Poznámka

Těsto můžeme rozdělit také na několik menších bochánků a místo jednoho chleba upéct více bochníků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept