Martinické kuřecí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Martinické kuřecí ragú
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kuře |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 310,2mg |
Draslík | 901,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Martinické kuřecí ragú postup přípravy receptu:
1 | Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut. |
2 | Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut. |
3 | V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso. |
4 | Ragú ihned podáváme. |