Míša - tvarohový koláč s čokoládovou polevou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1900 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
190 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Připravíme si těsto: v míse vyšleháme celá čerstvá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Mouku pak postupně zapracujeme do vyšlehaných vajec, přimícháme vlažné mléko s rozpuštěným vlahým máslem a nakonec přimícháme kakao. Těsto dobře promícháme, nalijeme ho na plech, rozetřeme a pečeme přibližně 12-15 minut dozlatova. Pak upečený korpus necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím si vyšleháme v robotu tvarohový krém: kousky změklého másla a moučkový cukr vyšleháme, postupně do vyšlehaného másla budeme přidávat měkký tvaroh, až vyšleháme hladký krém.
  • 4
    Uvaříme si polevu: menší kastrólek vložíme do větší nádoby s horkou vodou. Do kastrólku dáme máslo, cukr, vodu a kakao. Za stálého míchání vše rozehřejeme ve vodní lázni a mícháme do doby, až se všechny ingredience spojí do hladkého krému.
  • 5
    Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem. Polevou hned polijeme tvarohový krém a necháme ji zatuhnout. Koláč dáme do chladničky na 2 hodiny ztuhnout, z koláče nakrájíme kostky a dezert Míša můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.