Telecí plátky s mrkví a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátky s mrkví a citronem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
400 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 403,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátky s mrkví a citronem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev dáme do hrnce s vroucí vodou, chvíli povaříme a necháme okapat. |
2 | Mrkev spolu s nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme na pánvi přikryté pečicím papírem a lehce potřené olejem. Papír odstraníme a přilijeme citronovou šťávu. |
3 | Plátky telecího masa restujeme na jiné pánvi potřené olejem asi 7 minut. Potom maso přelijeme šťávou vyvařenou z mrkve a povaříme do zhoustnutí. |