Ostré rajčatové chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré rajčatové chilli
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62777 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
500 g | Rajčata loupaná celá |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 202,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá, Rajčata loupaná celá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ostré rajčatové chilli postup přípravy receptu:
1 | Omyté čerstvé chilli papričky rozřízneme, odstraníme semínka a papričky posekáme nadrobno. Středně velkou cibuli a 2 stroužky česneku drobně pokrájíme. |
2 | Na rozpáleném oleji restujeme cibuli s česnekem a chilli papričkami přibližně 1-2 minuty, přidáme rozmixovaná loupaná rajčata. Teplotu snížíme, pánev zakryjeme poklicí a omáčku vaříme 10-15 minut. Mezitím omyjeme malý svazek petrželky a bazalky. Lístky otrháme a drobně je pokrájíme. |
3 | Uvařenou omáčku dohutíme solí a bylinkami. |
Poznámka
Tuto velmi ostrou omáčku použijeme k vařené rýži nebo těstovinám.