Recept

Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62779

Ingredience

400 g Kysaná smetana
150 g Losos uzený
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Farfalle
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
100 g Špenát listový čerstvý
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
22% Sacharidy 79 g
37% Tuky 28 g
23% Sodík 462 mg
54% Bílkoviny 31 g

Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Ve vodě osolené 0,5 lžičkou soli uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Hrnek vody z vaření těstovin odložíme k dalšímu použití.

2

Cibulku očistíme, bílou část nakrájíme na nudličky, nať nasekáme na hrubo, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na nudličky. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a hlavičky rozčtvrtíme. Sýr nastrouháme na jemno.

3

Česnek s cibulkou v hlubším kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou z těstovin a vaříme při nižší teplotě. Poté postupně vmícháme okapané těstoviny, lososa a zakysanou smetanu. Směs osolíme 0,25 lžičkou soli a opepříme špetkou pepře. Příliš hustou omáčku můžeme zředit vodou z těstovin. Na závěr vmícháme listy špenátu a povaříme.

4

V mezičase na olivovém oleji orestujeme žampiony, osolíme a opepříme špetkou pepře.

5

Těstoviny servírujeme pokladené orestovanými žampiony a posypané parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept