Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62779 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Kysaná smetana |
150 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Farfalle |
2 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 407,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Losos uzený, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě osolené 0,5 lžičkou soli uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Hrnek vody z vaření těstovin odložíme k dalšímu použití. |
2 | Cibulku očistíme, bílou část nakrájíme na nudličky, nať nasekáme na hrubo, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na nudličky. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a hlavičky rozčtvrtíme. Sýr nastrouháme na jemno. |
3 | Česnek s cibulkou v hlubším kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou z těstovin a vaříme při nižší teplotě. Poté postupně vmícháme okapané těstoviny, lososa a zakysanou smetanu. Směs osolíme 0,25 lžičkou soli a opepříme špetkou pepře. Příliš hustou omáčku můžeme zředit vodou z těstovin. Na závěr vmícháme listy špenátu a povaříme. |
4 | V mezičase na olivovém oleji orestujeme žampiony, osolíme a opepříme špetkou pepře. |
5 | Těstoviny servírujeme pokladené orestovanými žampiony a posypané parmazánem. |