Recept

Losos s bazalkovým ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62784

Ingredience

Na pastu
30 g Bazalka
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Na ragú
50 g Brambory
30 g Celer řapíkatý
30 g Cuketa
50 g Fazole bílé
30 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,8 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
150 ml Vývar drůbeží
Na lososa
4 ks Losos - filety
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
0,3 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
4% Sacharidy 15 g
38% Tuky 28 g
30% Sodík 605 mg
115% Bílkoviny 65 g

Losos s bazalkovým ragú postup přípravy receptu:

1

Na pastu opláchneme lístky bazalky, oloupeme česnek a nakrájíme na kousky. Bazalku s česnekem dáme do mixéru, osolíme, opepříme, vlijeme olej a rozmixujeme.

2

Na ragú si přes noc v 0,75 l vody namočíme fazole, druhý den je osolíme (třetina dávky soli), uvaříme do měkka a slijeme.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v 0,75 l vody osolené třetinou dávky soli uvaříme do měkka a slijeme.

4

Očištěný řapíkatý celer a oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky a blanšírujeme ve zbylé dávce vody se zbytkem soli. Poté necháme okapat.

5

Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.

6

Drůbeží vývar přivedeme do varu, vložíme do něj okapané fazole, mrkev s celerem a provaříme. Poté přimícháme cuketu, okapané brambory. Na závěr vmícháme bazalkovou pastu, máslo a stáhneme z ohně.

7

Porce lososa připravujeme i s kůží. Rybu osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji restujeme po obou stranách. K lososu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a opláchnuté větvičky rozmarýnu. Po usmažení stáhneme lososa z ohně a necháme dojít.

8

Servírujeme bazalkové ragú, na které položíme porci lososa.

Poznámka

Ragú podáváme s restovanými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept