Losos s bazalkovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s bazalkovým ragú
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na pastu | |
---|---|
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na ragú | |
50 g | Brambory |
30 g | Celer řapíkatý |
30 g | Cuketa |
50 g | Fazole bílé |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mrkev kořen |
0,8 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar drůbeží |
Na lososa | |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Brambory, Celer řapíkatý, Cuketa, Fazole bílé, Sůl, Voda pitná, Česnek, Losos - filety, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Vývar drůbeží, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos s bazalkovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Na pastu opláchneme lístky bazalky, oloupeme česnek a nakrájíme na kousky. Bazalku s česnekem dáme do mixéru, osolíme, opepříme, vlijeme olej a rozmixujeme. |
2 | Na ragú si přes noc v 0,75 l vody namočíme fazole, druhý den je osolíme (třetina dávky soli), uvaříme do měkka a slijeme. |
3 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v 0,75 l vody osolené třetinou dávky soli uvaříme do měkka a slijeme. |
4 | Očištěný řapíkatý celer a oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky a blanšírujeme ve zbylé dávce vody se zbytkem soli. Poté necháme okapat. |
5 | Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky. |
6 | Drůbeží vývar přivedeme do varu, vložíme do něj okapané fazole, mrkev s celerem a provaříme. Poté přimícháme cuketu, okapané brambory. Na závěr vmícháme bazalkovou pastu, máslo a stáhneme z ohně. |
7 | Porce lososa připravujeme i s kůží. Rybu osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji restujeme po obou stranách. K lososu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a opláchnuté větvičky rozmarýnu. Po usmažení stáhneme lososa z ohně a necháme dojít. |
8 | Servírujeme bazalkové ragú, na které položíme porci lososa. |
Poznámka
Ragú podáváme s restovanými brambory.