Kuřecí špíz se zeleninovým salátem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce promícháme na marinádu olej se solí, pepřem, citronovou kůrou, nastrouhaným česnekem a mletou paprikou.
  • 2
    Na salát opláchneme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky, stejně jako opláchnutý a okapaný salát. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy rozpůlíme, bazalku na hrubo nasekáme. Vše dáme do mísy, zakapeme citronovou šťávou, olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Před podáváním pod fólií necháme v lednici.
  • 3
    Na špízy opláchneme a osušíme kuřecí prsa, která podélně nakrájíme na plátky. Plátky přes fólii rozklepeme. Každý plátek potřeme připravenou marinádou a nakrájíme na proužky. Proužky posypeme nakrájeným tymiánem a necháme odležet.
  • 4
    V mezičase opláchneme cuketu a oloupeme mrkev. Škrabkou na brambory krájíme ze zeleniny tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek cukety a plátek mrkve, osolíme a opepříme. Každý plátek se zeleninou napichujeme na jehlu tak, aby vznikla vlnovka. Špízy na rozpáleném oleji, na grilovací pánvi, smažíme do zlatohněda. Na závěr špízy zakapeme citronem.
  • 5
    Na talíř dáme porci salátu a na něj porci špízů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.