Recept

Pečená kachní stehna s fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 62788

Ingredience

2 ks Kachní stehna
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
Na fenykl
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 342kJ
12% Sacharidy 45 g
53% Tuky 40 g
23% Sodík 453 mg
112% Bílkoviny 63 g

Pečená kachní stehna s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.

2

Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept