Jednoduchý recept

Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62823

Ingredience

100 g Brambory
200 g Klíčky hrachové
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 g Krupky trhané
2 kávová lžička Majoránka
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
100 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 539kJ
7% Sacharidy 25 g
2% Tuky 2 g
6% Sodík 121 mg
8% Bílkoviny 5 g

Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky postup přípravy receptu:

1

3-4 hodiny předem si namočíme krupky do studené vody. Pak je v sítu propláchneme a dáme do mísy. Přidáme k nim dobře promyté a okapané hrachové klíčky, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájené kysané zelí, najemno nastrouhaný větší syrový brambor, majoránku, pepř, kmín a sůl. Vše dobře promícháme. Čerstvý bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi.

2

Dno rozehřáté teflonové pánve potřeme olejem, vrchovatou lžicí na rozpálený olej naneseme hromádky karbanátkové směsi, upravíme je do tvaru menších vyšších placiček a pomalu je smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 5 minutách. Karbanátky z krupek podáváme teplé. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept