Mexický steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický steak
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 špetka | Koření mexické |
250 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 379,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření mexické, Maso mleté - mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mexický steak postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme mleté maso s částí mexického koření. Ze směsi tvarujeme kuličky, které zprudka opečeme na pánvi potřené olejem tak, aby zezlátly, ale nevysušily se. |
2 | Na jiné pánvi zvolna podusíme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata s mexickým kořením. Vznikne hustá omáčka, kterou přelijeme masové kuličky. |
3 | Ihned podáváme. |