Jednoduchý recept

Zapékané lilky s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62834

Ingredience

400 g Lilek
200 ml Mléko odtučněné
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 347kJ
12% Sacharidy 42 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 528 mg
38% Bílkoviny 22 g

Zapékané lilky s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Oloupané lilky nakrájíme na silné plátky, rozložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odpočinout, aby lilky pustily vodu.

2

Plátky potom osušíme ubrouskem a 5 minut povaříme.

3

V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Přilijeme odtučněné mléko, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, snítkami tymiánu a rozmarýnu.

4

Do zapékací mísy rozložíme plátky lilků a zalijeme je vaječnou směsí.

5

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept