Alsaský flambovaný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alsaský flambovaný koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62835 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Cibulka jarní |
35 g | Maizena - kukuřičný škrob |
2 ks | Rajčata |
200 g | Šunka drůbeží |
90 g | Sýr cancoillotte |
200 g | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 306,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sýr cancoillotte, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Alsaský flambovaný koláč postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme maizenu se žloutky a tvarohem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme ke směsi. |
2 | Těsto vlijeme do koláčové formy s nepřilnavým povrchem. Navrch nasypeme na plátky nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme. Přidáme šunku nakrájenou nadrobno, rajčata nakrájená na plátky a krémový sýr cancoillotte. |
3 | Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 210°C 25-30 minut. |
4 | Podáváme horký i studený. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh netučného krémového sýru.