Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ukrajinský boršč 5 1
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62839

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Brambory
200 g Bílé zelí
50 g Celer bulvový
60 g Cibule
10 g Cukr krupice
200 g Hovězí maso přední
1 polévková lžíce Hrášek
3 ks Hřebíček
1 kávová lžička Kmín drcený
50 g Mrkev kořen
40 g Olej slunečnicový
4 ks Pepř celý červený
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřové maso libové
150 g Červená řepa
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 191 mg
31% Bílkoviny 17 g

Ukrajinský boršč postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Řepu si dáme vařit, nebo použijeme sterilovanou, kterou propláchneme vodou a necháme okapat.

2

Na oleji opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme maso, které orestujeme a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme 30 minut v tlakovém hrnci do poloměkka.

3

Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a spolu se zelím (můžeme použít okapané sterilované zelí), pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a solí přidáme do polévky. Povaříme 10 minut.

4

Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, česnek oloupeme a utřeme. Spolu s rajčatovým protlakem přidáme do polévky a vaříme doměkka.

5

Poté přidáme červenou řepu, cukr a hrášek. Prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Pokud je polévka příliš sladká, můžeme ji dochutit octem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept