Zapečená treska po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska po provensálsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka drůbeží |
400 g | Treska filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 931,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená treska po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme 4 zapékací formičky a do každé položíme plátek šunky. |
2 | Oloupaná rajčata zbavíme zrníček, dužinu nakrájíme na proužky a rozdělíme do formiček na šunku. Rajčata osolíme a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. |
3 | Do zbylých plátků šunky zabalíme filety z tresky a dáme je do formiček. Mírně osolíme a opepříme. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 10-15 minut. |
5 | Po upečení tresku posypeme pepřem a čerstvou bazalkou. |