Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62860 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brusinky sušené |
0,5 polévková lžíce | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Rohlíky celozrnné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,3 kávová lžička | stévie |
125 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 373,3mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 155,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Hrozinky, Jablka, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 185°C. Starší celornné rohlíky nakrájíme na silnější plátky, dáme je do mísy, zalijeme je mlékem, po chvilce je promačkáme, aby všechny kousky nasákly. Omytá velká sladká jablka nakrájíme na plátky silné do 5 mm. Omyté hrozinky a brusinky necháme okapat. |
2 | Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/2 rozmočených rohlíků, na ně rozetřeme tvaroh, posypeme ho 1/4 lžičkou práškové stévie a posypeme hrozinkami. Na tvaroh poklademe plátky jablek, posypeme je brusinkami a poprášíme skořicí. Na jablka pak rozložíme 2/2 rohlíků. Pokapeme je rozpuštěným máslem (1/2 lžíce). Čerstvé bílky vyšleháme s 1/4 lžičky práškové stévie na tuhý sníh, ten pak rozetřeme na povrch žemlovky. |
3 | Pekáček vložíme do středu trouby a žemlovku pečeme přibližně 30 minut dozlatova až zlatohněda. |