Brokolicová pěna s krabími tyčinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicová pěna s krabími tyčinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62861 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 kg | Brokolicové pyré |
1 stroužek | Česnek |
280 g | Krabí tyčinky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
12 kávová lžička | Tvaroh měkký bez tuku |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 123,3mg |
Vláknina | 663,3mg |
Vitamín A | 116,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Krabí tyčinky, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brokolicové pyré, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Brokolicová pěna s krabími tyčinkami postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody a když změknou, rozmícháme je. |
2 | Brokolicové pyré vaříme 10 minut v mikrovlnné troubě. Potom do pyré vmícháme tvaroh rozmíchaný s trochou vody, přidáme nastrouhané krabí tyčinky, sůl a pepř. |
3 | Pěnu rozdělíme do zapékacích formiče vyložených potravinářskou fólií a necháme 4 hodiny odležet v chladničce. |
4 | V misce smícháme rajčatový protlak s bazalkou, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Omáčku promícháme a uchováme v chladu. |
5 | Pěnu z formiček vyklopíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Voda podle potřeby.