Recept

Fajn koláč s mákem slazený stévií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62883

Ingredience

Křehké těsto
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
55 g Mléko plnotučné sušené
55 g Mouka pšeničná celozrnná
220 g Mouka špaldová
55 ml Olej slunečnicový
165 ml Voda pitná
Náplň
2 špetka Hřebíček mletý
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Mandle
30 g Mléko plnotučné sušené
90 g Mák mletý
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 kávová lžička Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
300 ml Voda pitná
1 kávová lžička stévie

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
9% Sacharidy 31 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 63 mg
14% Bílkoviny 8 g

Fajn koláč s mákem slazený stévií postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve křehké těsto: do mísy nasypeme 55g celozrnné mouky, 220g hladké špaldové mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, 55g sušeného mléka, 55ml oleje, vše promícháme, postupně do mouky přilijeme 165ml mírně vlahé vody a vypracujeme polotuhé těsto, které se nebude lepit. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ho na hodinu do chladna.

2

Mezitím si připravíme makovou náplň: v rendlíku rozmícháme 300ml vlahé vody s 30g sušeného mléka dohladka. Vodu s mlékem pomalu přivedeme k varu, přidáme k němu 90g pomletého máku, 1 lžičku stévie, 1 lžičku rumu, 2 špetky pomletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice a najemno nastrouhané oloupané jablko. Za stálého míchání mák vaříme pomalu do zhoustnutí (přibližně 8 minut). Poté makovou náplň necháme vychladnout. Pečící plech vyložíme pečícím papírem.Troubu si předehřejeme na 170°C.

3

Na pomoučeném vále těsto vyválíme na placku vysokou do 9mm. Opatrně ji položíme na připravený plech. Celý povrch těsta rovnoměrně potřemme makovou náplní, posypeme posekanými ořechy a oloupanými mandlemi.

4

Koláč vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme pomalu, přibližně 45-55 minut dozlatova.

5

Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept