Jednoduchý recept

Oblíbené zázvorky slazené stévií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62889

Ingredience

2 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná celozrnná
50 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Soda jedlá
2 kávová lžička Zázvor mletý
0,3 kávová lžička stévie
Na pomoučení válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 478kJ
4% Sacharidy 16 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 110 mg
5% Bílkoviny 3 g

Oblíbené zázvorky slazené stévií postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, přidáme k ní 1/4 lžičky práškové stévie, 2 lžičky sódy bikarbony a 2 lžičky mletého zázvoru. Sypkou směs promícháme, nakrájíme do ní 50g změklého másla, přidáme 2 lžíce mléka a vše propracujeme v tužší těsto.

2

Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný přibližně 3-4mm. Ozdobnými formičkami vykrojíme různé tvary. Ty si odložíme na plech vyložený pečícím papírem a vykrojené zázvorky necháme několik hodin schnout.

3

Troubu si předehřejeme na 170°C a pečeme je přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené zázvorky necháme vychladnout.

4

Zázvorkové pečivo nám vydrží uskladněné na chladném a suchém místě minimálně 12 dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept