Hladká cuketová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hladká cuketová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62892 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brukev řepka |
1 ks | Bujón drůbeží bez tuku |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 97,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 45,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón drůbeží bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hladká cuketová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné cukety, cibuli, mrkev a brukev nakrájíme na větší kousky a vsypeme do tlakového hrnce. Přidáme kostku bujónu, přilijeme vodu a vaříme 20-30 minut. |
2 | Potom polévku mírně osolíme, opepříme, rozmixujeme dohladka a ihned horkou podáváme. |