Telecí řízek na žampionech II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek na žampionech II
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bujón drůbeží bez tuku |
1 ks | Cibule |
100 g | Telecí kýta |
200 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 990,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Telecí kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón drůbeží bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízek na žampionech II postup přípravy receptu:
1 | Do pánve s nepřilnavým povrchem vsypeme vrstvu oloupané, nasekané cibule a přidáme bujón rozpuštěný v troše vody. Na mírném ohni necháme vzkypět (vrstva cibule se šťávou musí pokrývat celé dno.) |
2 | Na vrstvu cibule položíme plátek telecího masa a opečeme. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony a vše necháme zlátnout v pánvi bez pokličky. |
3 | Když žampiony pustí šťávu, necháme ji všechnu vyvařit. |
4 | Ihned podáváme. |