Recept

Chutná paštika z kuřecích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62901

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř bílý
5 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
250 g Játra drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 10 g
26% Sodík 527 mg
43% Bílkoviny 24 g

Chutná paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí játra zbavíme blanek, pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a stroužky česneku drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí játra a za stálého míchání je orestujeme doměkka (přibližně 3 -4 minuty.) Pak přimícháme česnek a restujeme ještě 1 minutu. Játra pak ochutíme 50ml smetany, solí, pepřem, červenou paprikou, majoránkou, směs promícháme, dáme do mixéru a rozmixujeme ji na pyré.

2

Hotovou paštiku dáme do skleničky, vychladlou uzavřeme a dáme do lednice.

Poznámka

Domácí paštiku použijeme jako pomazánku k chlebu nebo pečivu, s čerstvou zeleninou nebo na plátky nakrájenou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept