Chutná paštika z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutná paštika z kuřecích jater
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62901 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř bílý |
5 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
250 g | Játra drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 389,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 127,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Játra drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chutná paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí játra zbavíme blanek, pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a stroužky česneku drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí játra a za stálého míchání je orestujeme doměkka (přibližně 3 -4 minuty.) Pak přimícháme česnek a restujeme ještě 1 minutu. Játra pak ochutíme 50ml smetany, solí, pepřem, červenou paprikou, majoránkou, směs promícháme, dáme do mixéru a rozmixujeme ji na pyré. |
2 | Hotovou paštiku dáme do skleničky, vychladlou uzavřeme a dáme do lednice. |
Poznámka
Domácí paštiku použijeme jako pomazánku k chlebu nebo pečivu, s čerstvou zeleninou nebo na plátky nakrájenou jarní cibulkou.