Recept

Podmáslový chléb s celozrnnou moukou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62915

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Instantní droždí
2 kávová lžička Kmín drcený
200 ml Mléko - podmáslí
150 g Mouka pšeničná celozrnná
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 014kJ
13% Sacharidy 48 g
2% Tuky 2 g
10% Sodík 197 mg
15% Bílkoviny 8 g

Podmáslový chléb s celozrnnou moukou postup přípravy receptu:

1

Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu a podmáslí v pokojové teplotě. Vmícháme sůl. Zasypeme moukami, nahoru dáme kmín, cukr krupice a droždí.

2

Upečeme si chléb ve zvoleném programu (já jsem zvolila program Základní).

Poznámka

Chléb můžeme samozřejmě připravit i bez pekárny – necháme si vzejít kvásek, poté smícháme všechny suroviny, necháme hodinu kynout. Poté propracujeme těsto a vytvarujeme tvar chleba, necháme ještě 30 minut kynout a pečeme 40 minut na 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept