Bílé hlávkové zelí na severský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé hlávkové zelí na severský způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62924 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Teryiaki Marinade & Sauce |
3 ks | Tymián čerstvý |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
450 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 930,4mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 207,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Zázvor celý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Teryiaki Marinade & Sauce nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé hlávkové zelí na severský způsob postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát. |
2 | Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo. |